Autentificare


Conectare cu Facebook
cont nou?
parola uitata?

Un sistem complet de etichetare a hainelor isi croieste drum in Europa!Din ce in ce mai multi europeni nu mai vor sa imbrace haine fabricate din blana sau piele. Si daca consumatorii isi vor schimba "naravul", atunci industria vestimentara va trebui "sa isi schimbe parul"!

Institutiile comunitare vin si ele in intimpinarea dorintei europenilor pentru o lume a modei mai etica. In aprilie 2011, Parlamentul si Consiliul european au ajuns la un acord privind adoptarea unui nou regulament pentru marcarea corespunzatoare a produselor din blana sau piele naturala. In curand, utilizarea materialelor si fibrelor obtinute din animale va fi semnalata pe etichetele produselor respective prin sintagma "parti netextile de origine animala".

La cerinta Parlamentului si a Consiliului, Comisia Europeana va trebui sa studieze pana in 2013 si alte masuri necesare reglementarii sectorului vestimentar. Se asteapta de la CE o propunere legislativa consistenta, capabila sa rezolve mai multe probleme. Este vorba de indicarea obligatorie a originii produselor textile, de etichetarea produselor ecologice si sociale, de semnalarea substantelor alergene si a celor inflamabile, de armonizarea la nivel european a simbolurilor utilizate si de obligativitatea etichetarii privind modalitatile de curatare.

 

Ilustratie: Eugenia Ghita


Termeni si Conditii    Contact

Reper 21


Un proiect al Asociatiei REPER21 © 2010

License

Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a
Creative Commons Attribution 4.0 International license.

Gazduit de HostX.ro