Autentificare


Conectare cu Facebook
cont nou?
parola uitata?

Think positive! Stay negative! - proiect pilot de Responsabilitate Sociala

Scris de: REPER21


Proiectul, pe scurt


Proiectul Think positive! Stay negative!, proiect finanțat prin programul Tineret în Acțiune, are ca scop adoptarea de comportamente sănătoase în rândul tinerilor din zona municipiului Iași, prin promovarea testării HIV ca metodă de prevenire a infectării cu virusul HIV. Prin folosirea de metode invotive de informare, își pot întrepta acțiunile către un comportament sănătos și de asemenea, pot deveni conștienți de importanța lor în comunitatea din care fac parte și că ac


Ce isi propune proiectul?


Scopul, rezultatele si principalele activitati ale proiectului.

Proiectul si-a propus formarea unui numar de 17 voluntari in vederea deprinderii de abilitati necesare organizării evenimentelor de încurajare a testării HIV în prima lună a proiectului. Totodată. proiectiul şi-a propus informarea, educarea şi consilierea continuă a populaţiei ieşene ( în special a tinerilor) cu privire  la testarea HIV prin intermediul unui site interactiv de specialitate. Nu în ultimul rând, proiectul şi-a propus creşterea gradului de conştientizare şi sensibilizarea comunităţii ieşene cu privire la problematica HIV-SIDA cu ocazia organizării şi desfăşurării Memorialului Lumânărilor Aprinse în ultimele 2 luni de proiect.

Printre rezultatele acestui proiect se numără:

- 17 voluntari vor detine cunoştinţe avansate de organiyarea de evenimente publice, public speaking, leadership, managementul tmpului.

-1000 de tineri din mediul rural din judeţul Iaşi vor deţine cunoştinţe despre infecţia cu HIV şi despre importanţa testării HIV însoţite de consiliere pre şi post testare

-10 000 de persoane din mediul rural vor deţine informaţii minime faţă de procedura de testare HIV şi despre importanţa acesteia in urma desfăşurării campaniei publice de testare

- 700 de persoane )din mediul rural şi urban) vor realiza cel puţin 1 test HIV însoţit de consiliere pre şi post testare.

- 1 site ce îşi propune atât informarea corectă a publicului faţă de infecţia cu HIV şi necesitatea testării HIV dar mai ales va oferi si consiliere online celor care doresc să facă un test HIV sau celor interesaţi de această problematică.

Printre activităţile principale a proiectului se numără :

- campanie de informare, educare şi comunicare în rândul tinerilor din mediul urban si rural.

- campanie de testare HIV in mediul urban şi rural 

 crearea unui site special destinat informaţiilor referitoare la testul HIV

- organizarea celei de a XVIa ediţii a Memorialului Internaţional al Lumânărilor Aprinse.


Cui ii este adresat?


Grupul tinta al proiectului.

Acest proiect a fost adresat in special tinerilor din judeţul Iaşi, atât din mediul urban cât şi din mediul rural.


Cine sunt initiatorii?


Coordonatorul, partenerii si echipa de proiect.

Iniţiatorul acestui proiect este Asociaţia Romana Anti-Sida, filiala Iaşi.


Cum este integrata Responsabilitatea Sociala in proiect?


Principalele prioritati sociale, de mediu, economice si de guvernanta.

In domeniul social, echipa ’’Think positive! Stay negative!’’ a inclus tineri cu posibilitati reduse atat in grupul tinta cat si in echipa de proiect: din aceasta au facut parte 4 tineri cu status HIV pozitiv iar intre beneficiarii directi ai proiectului s-au numarat cca. 1000 de tineri din mediul rural. O atentie deosebita a fost acordata sanatatii si securitatii beneficiarilor si membrilor echipei: inainte de evenimentul de formare al voluntarilor desfasurat la Durau, echipa a fost instruita preventiv cu privire la pericolele montane. In plus, pentru organizarea celui mai important eveniment din proiect – Memorialul Lumanarilor Aprinse – s-a obtinut sprijinul pompierilor iar 2 voluntari au fost responsabili pentru utilizarea extinctoarelor. Nu in ultimul rand, echipa proiectului a fost motivata printr-un sistem de recunoastere si ’’avansare’’ (BabyVoluntARAS, JuniorVoluntARAS, SeniorVoluntARAS) iar in fiecare luna a fost votat voluntarul cel mai implicat.

 

In domeniul mediu, echipa ARAS Iasi a practicat sharingul de echipamente, in special cele folosite punctual, cu alte ONG-uri si ligi studendesti din comunitate. Pentru a sensibiliza echipa de proiect referitor la consumul de resurse naturale precum apa si energia, s-au lipit post-it-uri amuzante in punctele cheie de consum de la biroul asociatiei, precum toaleta si intrerupatoarele electrice.

 

In domeniul economic, pentru incurajarea economiei locale echipa de proiect a preferat furnizorii de bunuri si servicii locale, in special a celora care respecta principii de mediu in activitatile lor, precum folosirea energiei verzi. S-a incurajat de asemenea schimbul non-monetar cu alti actori ai societatii civile din comunitate: de exemplu, echipa ARAS Iasi a oferit prezervative in schimbul obtinerii serviciilor de sonorizare pentru cel mai important eveniment din proiect.

 

In domeniul guvernantei, pornind de la Codul Societal, echipa ’’Think positive! Stay negative!’’ si-a restructurat codul etic si regulamentul de ordine interioara astfel incat acestea sa faca referinta la cele patru categorii de indicatori Societal (social, mediu, economic si guvernanta). Acestea au fost comunicate si asumate de intreaga echipa a asociatiei.

 

Sursa: Informatiile prezentate in acest articol sunt preluate ad litteram din fisa de aplicare/raportul de responsabilitate sociala ale Asociatie Romane Anti-Sida, filiala Iasi.


Documente conexe:


Termeni si Conditii    Contact

Reper 21


Un proiect al Asociatiei REPER21 © 2010

License

Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a
Creative Commons Attribution 4.0 International license.

Gazduit de HostX.ro