Autentificare


Conectare cu Facebook
cont nou?
parola uitata?

Reprogramare! Universitatea de vara se tine pe 19 - 23 septembrie, la Miercurea Ciuc!

Scris de: REPER21


Data: 19.9.2012 - 23.9.2012

Intre 19 si 23 septembrie 2012*, la Miercurea Ciuc, intr-o atmosfera de lucru relaxanta si creativa, 100 de ONG-isti improspatati de aerul tare de munte vor deveni protagonistii primei “Universitati de vara” a retelei Societal. Tema generala a atelierelor este “managementul Responsabilitatii Sociale in proiectele ONG-iste”.

Agenda Universitatii este constituita din trei ateliere, care se vor desfasura concomitent:

1. Atelierul “Proiecte-pilot de responsabilitate sociala”. Elaboram solutii pentru managementul responsabil al proiectelor de educatie nonformala finantate prin programele Grundtvig si Tineret in Actiune (ANPCDEFP).

2. Atelierul “Marca Eveniment responsabil”. Prezentam caietul de sarcini al acestei marci, lansata de Societal, care ofera recunoastere evenimentelor (festivaluri, concerte, conferinte, happening-uri urbane) care reusesc sa isi imbunatateasca impactul social, economic si de mediu in aceeasi masura in care isi delecteaza publicul.

3. Atelierul de scenarii “ONG 2020”. Propunem o metoda de planificare strategica inovatoare (constructia participativa de scenarii) pentru ca ONG-istii participanti sa exploreze impreuna diferite “viitoruri posibile” privind evolutia organizatiile lor pe termen mediu si lung.

Inscrierile la Universitatea de Vara se realizeaza specific pentru fiecare atelier. Acceseaza-l pe cel la care doresti sa participi:

Toate costurile de transport, cazare si masa sunt asigurate de catre organizator.

Principiul nediscriminarii reprezinta un pilon important pentru proiectul Societal. Ca urmare, selectarea participantilor la Universitate se va realiza indiferent de rasa, religia, apartenenta etnica, sexul, varsta, orientarea sexuala, dizabilitatile sau statutul social al candidatilor.


Aplicam ceea ce predicam! Sau, cum ar spune prietenii nostri anglo-saxoni, “We walk the talk!”. Asadar, organizarea Universitatii de vara va aplica pas cu pas masurile cuprinse in caietul de sarcini al marcii “Eveniment responsabil”. Si iata ce va propunem:  o evaluare a Responsabilitatii Sociale va fi elaborata de-a lungul organizarii si desfasurarii Universitatii si va fi  prezentata detaliat participantilor la inchidere; un raport de Responsabilitate Sociala va fi elaborat in faza de follow-up si va fi publicat pe site-ul www.societal.ro.

 

Societal (sau "Competente si instrumente pentru adoptarea responsabilitatii sociale si de mediu in cadrul organizatiilor societatii civile") este un proiect realizat de Asociatia REPER21, in parteneriat cu ANPCDEFP si Asociatia CRIES, si este cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

--

Vezi toate articolele despre Universitatea de vara:

Atelierul “Proiecte-pilot de responsabilitate sociala” la Universitatea de vara

Atelierul “Marca Eveniment responsabil” la Universitatea de vara Societal

Atelierul de scenarii «ONG 2020 » la Universitatii de Vara Societal

Societal lanseaza Marca “Eveniment responsabil” la Universitatea de Vara!

 

*Planificata initial pentru perioada 22 - 26 august, Universitatea de Vara a fost reprogramata pentru 19 - 23 septembrie 2012.


Termeni si Conditii    Contact

Reper 21


Un proiect al Asociatiei REPER21 © 2010

License

Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a
Creative Commons Attribution 4.0 International license.

Gazduit de HostX.ro