Autentificare


Conectare cu Facebook
cont nou?
parola uitata?

La Universitatea de vara Societal mancam de la sursa!

Scris de: REPER21


In perioada 19 - 23 septembrie 2012, la Miercurea Ciuc, 100 de ONG-isti sunt asteptati la Universitatea de vara. Aceasta pune sub reflectoare conceptul de Responsabilitate Sociala si marca “Eveniment responsabil”.

Echipa Societal aplica principiile pe care le “predica”. Astfel, am organizat cu multa atentie fiecare detaliu, ca sa nu afectam natura, sa contribuim la dezvoltarea durabila a comunitatii, sa promovam patrimoniul si valorile culturale locale.

Inscrierile continua. Vezi cum anume poti aplica si tu la Universitatea de vara Societal.

Ce ascunde organizarea unui eveniment de amploare? De exemplu, v-ati gandit ce inseamna mesele participantilor? Mii de kilometri pe care produsele le parcurg de la camp in farfurie, sute de zile de refrigerare, si ca rezultat …mereu aceleasi feluri, gatite si servite-n graba, dupa reteta fast food!

Cum am pregatit meniurile celor 100 de participanti, pentru 4 zile? Iata lista noastra de cumparaturi:

  • Produse locale, de la maxim 100 km;
  • Fructe si legume de sezon, culese in regiune;
  • Peste din crescatoriile locale;
  • Mai putina carne, mai multe legume;
  • Produse din agricultura taraneasca sau etichetate „agricultura ecologica”;
  • Apa izvoarelor naturale din regiune;
  • Bauturi preparate „in casa”;
  • Produse proaspete, necongelate;
  • Cartea cu retetele traditionale ale regiunii.

Astfel, ne-am propus sa nu contribuim la fenomenul “incalzirii globale” prin emisiile de CO2 provenite din transporturile pe distante lungi, sa economisim kilowatti importanti in lupta pentru resursele de petrol si carbune, sa nu pierdem contactul cu traditiile si obieceiurile locale dobandite in sute de ani, sa nu dam curs culturii “fast food” si astfel sa neglijam sanatatea.

Micul dejun… e scurt. Doar 63 km! Am gasit ferme si fabrici locale, care ne vor aduce in fiecare dimineata lapte, oua, carnati, branza, cascaval, unt, fructe, gemuri si alte bunataturi. Am renuntat la bauturile carbogazoase, atat de nocive sanatatii, in favoarea ceaiurilor, sucurilor de mere si limonadelor.

Pranzul si cina ofera meniuri traditionale. Gulasul secuiesc, tocana secuiasca, fursecurile Figaro, “Kürtös kalács” sunt cateva din lista.

Pe principiul gustos, dar sanatos, nu vom exagera cu felurile din carne. Le vom imbina cu feluri pescaresti, cu pastrav si alte specii montane din zona. Respectam si crezul vegetarienilor! Prin urmare vom avea feluri speciale pentru ei.

Nu incurajam risipa, astfel vom servi mancarea pe platouri, pentru ca fiecare sa nu aiba in farfurie mai mult decat ii e pofta. Si in orice caz, tot ce ramane va deveni un festin pentru animale.

 

Alte articole de interes:

Universitatea de vara Societal - comunicat general

Atelierul "Marca Eveniment responsabil"

Atelier de scenarii "ONG 2020"

Marca "Eveniment responsabil"

 


Termeni si Conditii    Contact

Reper 21


Un proiect al Asociatiei REPER21 © 2010

License

Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a
Creative Commons Attribution 4.0 International license.

Gazduit de HostX.ro