Autentificare


Conectare cu Facebook
cont nou?
parola uitata?

FOODPRINT.EU- Connecting cultures



Proiectul, pe scurt


Asociatia noastra, FIII SATULUI VRANESTI, are sansa sa fie partener in proiectul FOODPRINT.EU, un proiect GRUNDTVIG- PARTENERIATE PENTRU INVATARE, nr. GRU-12-P-LP-383-AG-ES , in perioada, 1 august 2012- 31 iulie 2014, obtinand finantare pentru 12 mobilitati si pentru activitati deosebit de “gustoase”. La intalnirile noastre, gatim si impartasim “cultura” legata de fiecare fel de mancare...Pentru detalii: http://foodprinteu.blogspot.com.es


Ce isi propune proiectul?


Scopul, rezultatele si principalele activitati ale proiectului.

                                                     FOODPRINT.EU

Scopul proiectului:

 Să creeze un spaţiu de dialog european în care să se arate că identitatea Europei este determinată nu doar cultural şi istoric, dar şi pe baza tradiţiilor culinare, specifice ţărilor partenere.

 Obiective:

 

Realizarea unui website în care să fie promovate tradiţiile culinare ale ţărilor partenere şi diseminarea rezultatelor proiectului;

- Transferul de cunoştinţe, din domeniul alimentaţiei,       către toate ţările partenere;

- Promovarea tradiţiilor culinare locale prin creşterea producţiei de alimente organice;

-  Implicarea activă a cetăţenilor în activităţile proiectului în sensul realizării unei societăţi deschise şi a promovării cetăţeniei europene.

Partenerii noștri:

CENTRO PUBLICO DE EDUCACION Y PROMOCION DE ADULTOS DE TEIXEIRO, coordonator,Spania

DIE RAUPE VOG “VEREINIGUNG OHNE GEWINNERZIEHLUNGSABSICHT”, partener, Belgia

SPOLECZNY INSTYTUT EKOLOGICZNY, partener, Polonia

MAATALOUSTUOTTAJAIN SATAKUNNAN LIITTO MTK- SATAKUNTA R.Y., partener, Finlanda

ARTE-VIA COOPERATIVA ARTISTICA E EDITORIAL, CRL, partener, Portugalia

TROYA GENC CEVRE DERNEGI, partener, Turcia

ECOLOGICAL MOVEMENT OF PATRAS, partener, Grecia

MTU LAANE-VIRU TURISM, partener, Estonia  

Activităţi:

România: - educaţia în domeniul alimentaţiei şi transferul de cunoştinţe dintre generaţii;

Belgia:      - hrana şi energia regenerabilă;

Grecia:    - hrană şi voluntariat;

Finlanda: - producţia locală şi dezvoltarea durabilă;

Estonia:   - relaţia hrană-turism;

Polonia:   - protejarea tradiţiilor culinare locale şi diversitatea;

Turcia:     - portocalele şi folosirea eficientă a energiei;

Portugalia:- metode biologice de cultivare a plantelor.

        


Cui ii este adresat?


Grupul tinta al proiectului.

Adulţii din comunitatea noastră şi din regiune precum şi elevii şcolilor din comună și oricine este interesat de diversitatea culinară și culturală a Europei ca mijloc de educatie pentru hrană sănătoasă.


Cine sunt initiatorii?


Coordonatorul, partenerii si echipa de proiect.

Coordonator: Drăghici ionel, profesor Şcoala Vrăneşti, membru fondator al organizaţiei „Fiii Satului Vrăneşti”,

Echipa de proiect este reprezentată de membri fondatori ai organizaţiei „Fiii Satului Vrăneşti”:

Soare Dumitru, inginer,

Martinescu Maria, profesor,

 Ştefan Georgeta, profesor,

Munteanu Ramona, profesor.

Parteneri: instituțiile menționate mai sus.

 


Cum este integrata Responsabilitatea Sociala in proiect?


Principalele prioritati sociale, de mediu, economice si de guvernanta.

 Indicatori sociali:   

 -   vor fi promovate, prin website –ul, dar şi prin             activităţile de diseminare specifice  proiectului, tradiţiile culinare locale, indiferent de ţară şi regiune, la nivel european şi internaţional;

 -     prepararea alimentelor prin tehnici tradiţionale, pâine   la ţest, supe în oale de lut etc.;

-     achiziţia de magiun ecologic de la Topoloveni.

Indicatori de mediu:

-    folosirea hârtiei reciclate în cadrul întâlnirilor de lucru

-    realizarea unei pieţe locale pentru produse bio, tradiţionale dar şi preparatele după reţetele partenerilor.

Indicatori economici:

-     reţele de schimb pentru aprovizionarea pensiunilor, dar şi a gospodăriilor din Piteşti, fără a accesa piaţa marilor lanţuri de magazine,

Indicatori de guvernanță:

-    implicarea membrilor comunităţii în dialogul cu   vârstnicii pentru a descoperi reţete tradiţionale,

-      implicarea comunităţii și a reprezentanților APL și a micilor producători din zonă, în toate activităţile proiectului.


Documente conexe:






Termeni si Conditii    Contact

Reper 21


Un proiect al Asociatiei REPER21 © 2010

License

Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a
Creative Commons Attribution 4.0 International license.

Gazduit de HostX.ro