Autentificare


Conectare cu Facebook
cont nou?
parola uitata?

Finalizarea proiectului Turnu 21 - Elaborarea Strategiei de dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității pentru Municipiul Turnu Măgurele

Scris de: REPER21


Municipiul Turnu Măgurele, împreună cu partenerii săi Asociația URBANIUM și S.C. Jasmin Med.San.S.R.L, finalizează pe 04.12.2017 proiectul „Turnu 21 – Elaborarea Strategiei de dezvoltare locală plasară sub responsabilitatea comunității pentru Municipiul Turnu Măgurele”, contract POCU/85/5.1/106594.

Proiectul Turnu 21 a fost implementat între 13.08.2018 și 04.12.2017 și a avut ca scop principal elaborarea unei Strategii (SDL Turnu 21) pentru reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială în două zone urbane marginalizate (ZUM) din Turnu Măgurele (zona Rampa Gării și zona Bâlci - Târg Săptămânal). De asemenea, Strategia contribuie la îmbunătățirea calității vieții, creșterea coeziunii sociale, îmbunătățirea mediului de viață și creșterea economică în teritoriul funcțional din jur. În total, Strategia vizează cca. 15.500 persoane din Turnu Măgurele, dintre care aproximativ 2.000 se află în risc de sărăcie și excluziune socială.

Strategia Turnu 21 a fost dezvoltată în perioada august – noiembrie 2017 printr-un amplu participativ, urmând principiile DLRC – Dezvoltare Locală plasată sub Responsabilitatea Comunității, de către un Grup de Acţiune Locală (GAL Turnu 21), având statut de ONG conform OG 26/2000. GAL Turnu 21 are 34 de membri, reprezentanţi ai Primăriei, firmelor, școlilor, cabinetelor medicale, asociațiilor din oraș, precum și reprezentanți din cele două ZUM. Puteți afla mai multe informații despre GAL Turnu 21 și condițiile pentru a deveni membri accesând acest link.

Strategia va fi depusă pentru finanțare pe 4 decembrie 2017 la Ministerul Fondurilor Europene SDL pentru a fi evaluată de către un Comitet Comun de Selecție format din reprezentanți ai MMFPSPV, MS, MENCȘ, AM POCU, AM POR, CNCD, Punctului Național de Contact pentru Romi și din cadrul altor entități considerate relevante pentru experiența în integrarea comunităților marginalizate. Dacă va fi aprobată, proiectele identificate ca prioritare vor obține finanțare prin Programul Operational Capital Uman (POCU) (intervenții soft) și Programul Operațional Regional (POR) (intervenții în infrastructură) începând din 2018.

Proiect co-finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Date Contact: Mihaela Mitrofan, manager de proiect, primariatm@yahoo.com, tel: 0731 025 889


Termeni si Conditii    Contact

Reper 21


Un proiect al Asociatiei REPER21 © 2010

License

Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a
Creative Commons Attribution 4.0 International license.

Gazduit de HostX.ro