Autentificare


Conectare cu Facebook
cont nou?
parola uitata?

"Fara Risipa" te duce in Italia!"Societatea pentru Consum Responsabil anunţă lansarea apelului la înscrieri la schimbul de tineri Erasmus+ "Gandim global, actionam local!". Proiectul se adreseaza tinerilor intre 16 si 20 ani și este organizat în parteneriat cu alte 6 organizatii europene, . Se va desfasura in Folgarida,Trento (Italia) in perioada 21 – 30 iulie 2017.

Termen limita inscrieri: 22.05.2017.

“Am participat la schimbul de tineri “Think global, act local” vara trecuta si a fost printre cele mai frumoase experiente de care am avut parte! Am format prietenii frumoase si din care am invatat mai multe decat ma asteptam. Proiectul “Think local, act global” mi-a oferit idei noi carora am reusit sa le dau viata imreuna cu echipa asoc. Societatea pentru Consum Responsabil. Zece zile am explorat statiunea Folgarida, locul perfect pentru relaxarea totala, timp in care am participat la activitati diverse legate de sustenabilitate, promovarea unui stil de viata prietenos cu mediul inconjurator, dar si drumetii in locuri de neimaginat. Practic, m-am distrat in timp ce am invatat lucruri importante atat pentru mine, cat si pentru ceilalti. Tot acolo am invatat despre fenomenul “food waste”, ceea ce m-a inspirat sa pun bazele, cu ajutorul SRC, proiectului “Fara Risipa”, in Aiud. Acum, dupa aproape un an de la infiintare, proiectul “Fara Risipa” a castigat una dintre cele mai importante competitii la nivel international: REFRESH food waste competition. Cand eram in Italia inca, nu stiam ce voi face in plan local (pana la urma, asta era si tema) si, in nici un caz, nu stiam ca vor aparea rezultate atat de repede, vizibile si frumoase. Dar, cu putin curaj si daruire, am vazut ca se poate!”, împărtășește Ioana Man, participantă la același proiect în 2016.

Acum e oportunitatea TA! Trebuie doar sa completezi formularul pentru inscriere si sa raspunzi cat mai acurat intrebarilor:

https://docs.google.com/forms/d/1GjWPQSaSPRPQgM_fpWXweR3HKtbjP51KZBOFqZvHfnQ/edit

Profilul candidatului:

-varsta cuprinsa intre 16-20 ani

-cunostinte de limba Engleza la nivel mediu

-interes pentru subiect

-doritor sa coopereze cu oameni de diferite culturi

-deschis la schimbare

Criterii de selecţie:

- motivatie si asteptari personale

- abilităţile lingvistice

- capacitate de implicare in activitati viitoare

- domiciliu: Aiud

Rezultatele selecţiei vor fi comunicate tuturor candidaţilor de către Societatea pentru Consum Responsabil până pe 23.05.2016.

Numar de participanti: 4

Promovam egalitatea de sanse, selectia participantilor se va face pe baza profilul de mai sus, fara a se tine cont se orientarea sexuala, religie, culoarea pielii, etc. Niciun fel de discriminare nu va fi acceptata in cadrul procesului de selectie.

NOTĂ:

1) Costurile de cazare și masă vor fi acoperite de către organizatori.

2) Costurile de transport vor fi rambursate pana la suma de 275 € de persoana. Participantii sunt incurajati sa opteze pentru mijloace de transport prietenoase cu mediul inconjurator (tren/autobus/masina). In cazuri exceptionate, se aproba si transportul cu avionul.

3) Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a cursului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de tren (clasa a II-a), autocar, bilet de avion (clasă economic, low-cost), etc. Aceste costuri vor fi rambursate de catre organizatori, Asociatia EUFEMIA Italia in cel mult 2 luni de la desfasurarea proiectului

4) Participantii selectati isi asuma participarea la sesiunile de formare pe intreaga durata a schimbului de tineri.

5) Activitatea va avea loc intr-un cadru de lucru si interactiune non-formala, iar metodele de lucru vor fi bazate pe participare voluntara si activitati interactive.

*Societatea penru Consum Responsabil este o asociație non-profit care implementează proiecte în domeniul consumului și producției sustenabile, al dezvoltării durabile și consumului colaborativ, educației, actionând înspre dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a comunităților locale în particular, și a societății umane în general. Activitățile SRC includ proiecte de educație și consultanță, și sunt îndreptate spre dezvoltarea înțelegerii și punerii în aplicare a conceptului de consum responsabil în mod special în rândul tinerilor.


Termeni si Conditii    Contact

Reper 21


Un proiect al Asociatiei REPER21 © 2010

License

Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a
Creative Commons Attribution 4.0 International license.

Gazduit de HostX.ro