Autentificare


Conectare cu Facebook
cont nou?
parola uitata?

Expeditia Junior Velier 2013 - adventure of a lifetime!Proiectul, pe scurt


Proiect local al anului 2013 derulat de Centrul Local Heintz Dezideriu Sibiu, www.scouts.ro, pentru a marca aniversarea a 100 de ani de cercetasie in Romania.


Ce isi propune proiectul?


Scopul, rezultatele si principalele activitati ale proiectului.
Expeditia Junior Velier 2013 - adventure of a lifetime!

Proiect local al anului 2013 derulat de Centrul Local Heintz Dezideriu Sibiu, www.scouts.ro, pentru a marca aniversarea a 100 de ani de cercetasie in Romania.
Misiunea acestei actiuni pentru cercetasi: Educatie experientiala (do it), prin actiune, invatarea de noi abilitati; In timpul scolii de navigatie copiii vor deveni mai responsabili pentru ei si pentru cei de linga ei, se vor confrunta cu necesitatea de a lua si accepta decizii rapide, de a da dovada de prezenta de spirit, de autocontrol, de lucru in echipa.
Vor descoperi marea Egee si navigatia cu vele, vor oferi descoperirile lor comunitatii sibiene. O aventura si amintiri strinse pentru intreaga viata!

Expeditia propune celor 9 cercetasi, aventurieri, isteti, antrenati si extrem de simpatici sa invete sa conduca un yacht de 14m, urmind scoala de navigatie Constantin Sailing. Ei vor fi indrumati de Constantin Lascu, skipper cu o solida experienta in navigatie, alaturi de voluntari scout. Vor invata sa traiasca impreuna pe o ambarcatiune, vor dobindi noi abilitati si vor invata sa accepte diferetele dintre oameni. In fiecare zi vor avea parte de provocari, de la pregatirea mesei si ridicarea velei, deprinderea orientarii pe mare, pina la scufundari alaturi de delfini.

http://www.facebook.com/JuniorVelier

http://www.facebook.com/JuniorVelier/photos_stream


Cui ii este adresat?


Grupul tinta al proiectului.

Cercetasii Sibieni, Comunitatea locala


Cine sunt initiatorii?


Coordonatorul, partenerii si echipa de proiect.

Radu Serban, Constantin Lascu, Vasile Topor


Cum este integrata Responsabilitatea Sociala in proiect?


Principalele prioritati sociale, de mediu, economice si de guvernanta.

Invatare prin actiune. Copiii au invatat sa conduca (cu vele) un yacht, sa il ancoreze la chei, sa ii programeze plotterul samd, primind brevet, au realizat un album-jurnal, au facut 1000 de fotografii care urmeaza sa fie urcate online si au in curs de editare 54 GB de film care va fi prezentat comunitatii sibiene. Au invatat importanta pastrarii marilor si oceanelor nepoluate.


Documente conexe:


Termeni si Conditii    Contact

Reper 21


Un proiect al Asociatiei REPER21 © 2010

License

Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a
Creative Commons Attribution 4.0 International license.

Gazduit de HostX.ro