Autentificare


Conectare cu Facebook
cont nou?
parola uitata?

Ciclul de cine-dezbateri Atmosfere! Atmosfere!

În perioada aprilie - decembrie 2015 REPER21 împreună cu Institutul Francez organizează ciclul de cine-dezbateri Atmosfere! Atmosfere! în perspectiva Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările climatice (COP21), care va avea loc în decembrie 2015 și va fi organizată de Franța.

Afla mai mult

focus

COP21


În ciuda a 20 de ani de analize și dezbateri internaționale, creșterea temperaturii cu +2°C până la sfârșitul secolului pare inevitabilă. Această creștere ar putea ajunge chiar la +6°C, în condițiile în care umanitatea va continua pe modelul “business as usual”. După mai mult de 20 de ani de summituri consacrate schimbărilor climatice, Conferința Paris Climat 2015 (COP21), organizată sub egida ONU, se anunța a fi una crucială pentru întreaga umanitate!

noi resurse

G1. Comunicarea valorilor si principiilor de comportament etic

scris de REPER21, 18-11-2014

G1. Comunicarea valorilor si principiilor de comportament etic
COMPORTAMENT ETIC = setul de valori şi principii care ghidează conduita individuală. Pentru că nu doar organizaţiile, ci şi persoanele trebuie să fie în ton cu Responsabilitatea Socială! COMUNICAREA = tehnicile pe care le folosiţi pentru a informa şi a fi informaţi. Dar, atenţie, şi pentru a “seduce”… Pentru o promovare eficentă a normelor etice, trebuie să sensibilizaţi, să inspiraţi, să mobilizaţi!

Green Growth: Policy measures and Implementation tools

scris de Centrul National pentru Productie si Consum Durabile, 25-04-2014

Green Growth: Policy measures and Implementation tools
Program educativ gratuit oferit de catre Agentia Internationala de Dezvoltare a Cooperarii din Israel. Cei interesati sa ma contacteze la adresa aidaszilagyi@cnpcd.ro

Ce este "amprenta ecologica"?

scris de REPER21, 01-04-2013

Ce este "amprenta ecologica"?
In 1992, cercetatorul american William Rees defineste „amprenta ecologica” ca fiind acea formula de calcul prin care intreaga intindere a Pamantului se imparte la numarul sau de locuitori, din care rezulta suprafata Terrei de care are nevoie un individ sau o organizatie pentru a-si asigura necesarul de resurse si pentru a-si biodegrada complet deseurile generate de-a lungul intregii sale existente.

Standardul ISO 14001

scris de REPER21, 01-04-2013

Standardul ISO 14001
ISO 14001 face parte din seria de standarde ISO 14000 care acopera o paleta larga de aspecte: ghiduri practice pentru analiza, formare, audit, certificare in domeniul managementului de mediu.

Standardul EMAS: Eco-Management and Audit Scheme

scris de REPER21, 01-04-2013

Standardul EMAS: Eco-Management and Audit Scheme
Acest standard a fost dezvoltat de catre Comisia Europeana in 1995 si se areseaza tuturor organizatiilor, fie publice sau private, membre in statele UE si SEE. Se adopta plecand de la dorinta organizatiei de a fi responsabila fata de mediu, avand o baza voluntara.

Management de mediu in cadrul unei organizatii

scris de REPER21, 01-04-2013

Management de mediu in cadrul unei organizatii
Prin consumul de resurse naturale (apa, aer, energie, biodiversitate), prin deseurile generate, prin interactiunea cu habitatele naturale etc., activitatile unei organizatii au invariabil un impact asupra mediului inconjurator. Amploarea acestuia este determinata de marimea organizatiei si domeniul sau de activitate.

noi articole

4 centre de afaceri dedicate tinerilor antreprenori din Bucuresti si Craiova

scris de simioncosmin, 27-11-2015

4 centre de afaceri dedicate tinerilor antreprenori din Bucuresti si Craiova
Academia de Studii Economice in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Transfer Tehnologic si Inovare AroTT, compania de consultanta Loop Operations si CCDL Events and Training, au implementat in perioada februarie – decembrie 2015 proiectul „Fii T.A.Re! – Tineri Antreprenori Responsabili”, in cadrul caruia au pregatit tineri studenti pentru viata antreprenoriala si au finantat cele mai inovatoare idei de afaceri cu granturi de 25.000 euro.

PROF21: Comunitatea cadrelor didactice care formeaza abilitati de viata in perspectiva dezvoltării durabile

scris de REPER21, 27-11-2015

PROF21: Comunitatea cadrelor didactice care formeaza abilitati de viata in perspectiva dezvoltării durabile
Autonomia, spiritul critic, viziunea, abordarea sistemică, gândirea creativă, clarificarea propriilor valori, cooperarea sunt abilități de care tinerii au imperativ nevoie pentru a putea performa într-o societate complexă și imprevizibilă cum este cea de astăzi. Comunitatea Prof21 reunește cadre didactice ce și-au propus să formeze această paletă de abilități în rândul propriilor elevi.

Comunicat de presa Conferinta de promovare a economiei scoiale - proiect TURECO

scris de simioncosmin, 11-11-2015

Comunicat de presa Conferinta de promovare a economiei scoiale  - proiect TURECO
Partenerii proiectului „Intreprinderi sociale Responsabile”, Consiliul Judetean Ilfov, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa si Fundatia Rhema, si-au amplificat eforturile de promovare a economiei sociale si a produselor/serviciilor oferite de structurile sociale infiintate in cadrul proiectului. Odata cu organizarea meselor rotunde pe tema economiei sociale si a planificarii conferintei de promovare a economiei sociale, membrii echipei de implementare din partea CRCA si Fundatiei Rhem

Platforma Oamenii sudului s-a lansat

scris de Fundatia PACT, 10-11-2015

Platforma Oamenii sudului s-a lansat
Fundația PACT, împreună cu Decât o Revistă (DoR), au lansat proiectul Oamenii sudului – www.oameniisudului.com. Credem că oamenii sunt cea mai importantă resursă din sud, iar poveştile lor pot să inspire şi să motiveze dincolo de resursele puține pe care le au.

Cercetarea nationala „SOCEC.NET – reteaua economiei sociale”

scris de simioncosmin, 09-11-2015

Cercetarea nationala „SOCEC.NET – reteaua economiei sociale”
Consiliul Judetean Ilfov, in parteneriat cu Consiliul Judetean Calarasi, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, Asociatia „Laboratorul de solidaritate” si Asociatia „Viitorul lor depinde de tine” realizeaza in perioada 30.10 – 15.11 2015 cercetarea in domeniul economiei sociale pentru a identifica exemple de bune practici in domeniu si idei de afaceri sustenabile pentru dezvoltarea structurilor de economie sociala.Termeni si Conditii    Contact

Reper 21


Un proiect al Asociatiei REPER21 © 2010

License

Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a
Creative Commons Attribution 4.0 International license.

Gazduit de HostX.ro