Autentificare


Conectare cu Facebook
cont nou?
parola uitata?

Spune Stop TTIP! Semneaza petitia!

Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții („TTIP”) este un acord comercial în curs de negociere între Uniunea Europeană și Statele Unite. Prevederile acestui acord vizează înlăturarea reglementărilor sociale și de mediu care reușesc (încă) să protejeze cetățenii europeni de abuzuri ale corporațiilor sau de substanțe nocive in alimentație sau mediu înconjurător.

Afla mai mult

Ciclul de cine-dezbateri Atmosfere! Atmosfere!

În perioada aprilie - decembrie 2015 REPER21 împreună cu Institutul Francez organizează ciclul de cine-dezbateri Atmosfere! Atmosfere! în perspectiva Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările climatice (COP21), care va avea loc în decembrie 2015 și va fi organizată de Franța.

Afla mai mult

focus

Societal sustine campania Stop TTIP! Semneaza si tu petitia!


Stephanie ROTH, coordonator international al campaniei STOP TTIP, cunoscuta societatii civile din Romania pentru munca depusa pentru salvarea Rosiei Montane explica de ce TTIP (Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții) este un pericol pentru mediu si pentru sanatate!

noi resurse

G1. Comunicarea valorilor si principiilor de comportament etic

scris de REPER21, 18-11-2014

G1. Comunicarea valorilor si principiilor de comportament etic
COMPORTAMENT ETIC = setul de valori şi principii care ghidează conduita individuală. Pentru că nu doar organizaţiile, ci şi persoanele trebuie să fie în ton cu Responsabilitatea Socială! COMUNICAREA = tehnicile pe care le folosiţi pentru a informa şi a fi informaţi. Dar, atenţie, şi pentru a “seduce”… Pentru o promovare eficentă a normelor etice, trebuie să sensibilizaţi, să inspiraţi, să mobilizaţi!

Green Growth: Policy measures and Implementation tools

scris de Centrul National pentru Productie si Consum Durabile, 25-04-2014

Green Growth: Policy measures and Implementation tools
Program educativ gratuit oferit de catre Agentia Internationala de Dezvoltare a Cooperarii din Israel. Cei interesati sa ma contacteze la adresa aidaszilagyi@cnpcd.ro

Ce este "amprenta ecologica"?

scris de REPER21, 01-04-2013

Ce este "amprenta ecologica"?
In 1992, cercetatorul american William Rees defineste „amprenta ecologica” ca fiind acea formula de calcul prin care intreaga intindere a Pamantului se imparte la numarul sau de locuitori, din care rezulta suprafata Terrei de care are nevoie un individ sau o organizatie pentru a-si asigura necesarul de resurse si pentru a-si biodegrada complet deseurile generate de-a lungul intregii sale existente.

Standardul ISO 14001

scris de REPER21, 01-04-2013

Standardul ISO 14001
ISO 14001 face parte din seria de standarde ISO 14000 care acopera o paleta larga de aspecte: ghiduri practice pentru analiza, formare, audit, certificare in domeniul managementului de mediu.

Standardul EMAS: Eco-Management and Audit Scheme

scris de REPER21, 01-04-2013

Standardul EMAS: Eco-Management and Audit Scheme
Acest standard a fost dezvoltat de catre Comisia Europeana in 1995 si se areseaza tuturor organizatiilor, fie publice sau private, membre in statele UE si SEE. Se adopta plecand de la dorinta organizatiei de a fi responsabila fata de mediu, avand o baza voluntara.

Management de mediu in cadrul unei organizatii

scris de REPER21, 01-04-2013

Management de mediu in cadrul unei organizatii
Prin consumul de resurse naturale (apa, aer, energie, biodiversitate), prin deseurile generate, prin interactiunea cu habitatele naturale etc., activitatile unei organizatii au invariabil un impact asupra mediului inconjurator. Amploarea acestuia este determinata de marimea organizatiei si domeniul sau de activitate.

noi articole

Turismul rural – instrument eficient de reinsertie a grupurilor vulnerabile

scris de simioncosmin, 08-10-2015

Turismul rural – instrument eficient de reinsertie a grupurilor vulnerabile
Consiliul Judetean Ilfov, alaturi de Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa si Fundatia Crestina Rhema – partenerii în implementarea proiectului “Intreprinderi sociale responsabile”, au organizat in data de 10.09.2015, la Brasov, masa rotunda cu tema “Turismul rural – instrument de reinsertie a grupurilor vulnerabile”. Evenimentul face parte din campania de promovare a economiei sociale derulate in cadrul proiectului, fiind cel de-al IV-lea eveniment de acest gen.

Promovam economia sociala la nivelul regiunii Sud – Muntenia

scris de simioncosmin, 05-10-2015

Promovam economia sociala la nivelul regiunii Sud – Muntenia
Consiliul Judetean Ilfov, in calitate de beneficiar al proiectului „SOCEC.NET – Reteaua economiei sociale” a lansat un apel actorilor relevanti din domeniul incluziunii socialede a identifica si analiza principalele masuri care pot fi adoptate pentru stimularea economiei sociale in Romania. Evenimentul, organizat sub forma unei mese rotunde, a avut loc la Hotel Nova din Targoviste (strada Arsenalului, nr.14), in data de 16.09.2015, incepand cu ora 12.00.

NOI METODE DE PROMOVARE A ECONOMIEI SOCIALE - ACTIVITATI DE AGREMENT!

scris de simioncosmin, 02-10-2015

NOI METODE DE PROMOVARE A ECONOMIEI SOCIALE - ACTIVITATI DE AGREMENT!
Consiliul Judetean Calarasi in parteneriat cu Federatia Romana de Pescuit Sportiv, anunta organizarea a 3 concursuri de pescuit sportiv in comunele Spantov, Dichiseni si Dorobantu din judetul Calarasi. Etapele se vor desfasura in luna octombrie 2015, dupa cum urmeaza: 10 octombrie canalul Dorobantu sub tutela Asociatiei Mosistea Dorobanteana; 11 octombrie canalul Dorobantu sub tutela Asociatia Lunca Dunarii Spantov; 17 octombrie Canalul Borcea sub tutela Asociatia Casa Pescarului Dichiseni. Tax

Workshop Regional “Comunitate – Copil - Familie”

scris de Salvați Copiii Iași, 29-09-2015

Workshop Regional “Comunitate – Copil - Familie”
Conform statisticilor oferite la nivel national de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, în anul 2014 s-au înregistrat 12.542 de cazuri de abuz: 1.049 - abuz fizic, 1.680 - abuz emotional, 562 - abuz sexual, 8.817 - neglijare, 236 - exploatare prin muncă, 28 - exploatare sexuală, 170 - exploatare pentru comitere de infracțiuni. IAŞI, 30 septembrie 2015, Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi organizează la DGASPC Iaşi (str. Vasile Lupu, nr. 57A), work

Dezvoltare comunitară prin storytelling

scris de Fundat. Centr. Educ. Soros M-C, 28-09-2015

Dezvoltare comunitară prin storytelling
Metoda "storytelling" - deși, adaptarea ei contemporană provine din SUA - este reinterpretarea tradițiilor vechi: povestea, povestirea unei întâmplări a avut un rol important în viața comunităților noastre de-a lungul vremurilor.Termeni si Conditii    Contact

Reper 21


Un proiect al Asociatiei REPER21 © 2010

License

Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a
Creative Commons Attribution 4.0 International license.

Gazduit de HostX.ro