Autentificare


Conectare cu Facebook
cont nou?
parola uitata?

Contribuie si tu la cercetarea privind sectorul non-guvernamental din Romania

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) relanseaza un amplu efort de cercetare asupra sectorului neguvernamental din Romania. Unul dintre cele mai importante instrumente pentru aceasta cercetare este Barometrul Liderilor ONG. Personalul de conducere al organizatiilor neguvernamentale din Romania este invitat sa contribuie la cercetare completand un chestionar.

Afla mai mult

focus

COP21


În ciuda a 20 de ani de analize și dezbateri internaționale, creșterea temperaturii cu +2°C până la sfârșitul secolului pare inevitabilă. Această creștere ar putea ajunge chiar la +6°C, în condițiile în care umanitatea va continua pe modelul “business as usual”. După mai mult de 20 de ani de summituri consacrate schimbărilor climatice, Conferința Paris Climat 2015 (COP21), organizată sub egida ONU, se anunța a fi una crucială pentru întreaga umanitate!

noi resurse

G1. Comunicarea valorilor si principiilor de comportament etic

scris de REPER21, 18-11-2014

G1. Comunicarea valorilor si principiilor de comportament etic
COMPORTAMENT ETIC = setul de valori şi principii care ghidează conduita individuală. Pentru că nu doar organizaţiile, ci şi persoanele trebuie să fie în ton cu Responsabilitatea Socială! COMUNICAREA = tehnicile pe care le folosiţi pentru a informa şi a fi informaţi. Dar, atenţie, şi pentru a “seduce”… Pentru o promovare eficentă a normelor etice, trebuie să sensibilizaţi, să inspiraţi, să mobilizaţi!

Green Growth: Policy measures and Implementation tools

scris de Centrul National pentru Productie si Consum Durabile, 25-04-2014

Green Growth: Policy measures and Implementation tools
Program educativ gratuit oferit de catre Agentia Internationala de Dezvoltare a Cooperarii din Israel. Cei interesati sa ma contacteze la adresa aidaszilagyi@cnpcd.ro

Ce este "amprenta ecologica"?

scris de REPER21, 01-04-2013

Ce este "amprenta ecologica"?
In 1992, cercetatorul american William Rees defineste „amprenta ecologica” ca fiind acea formula de calcul prin care intreaga intindere a Pamantului se imparte la numarul sau de locuitori, din care rezulta suprafata Terrei de care are nevoie un individ sau o organizatie pentru a-si asigura necesarul de resurse si pentru a-si biodegrada complet deseurile generate de-a lungul intregii sale existente.

Standardul ISO 14001

scris de REPER21, 01-04-2013

Standardul ISO 14001
ISO 14001 face parte din seria de standarde ISO 14000 care acopera o paleta larga de aspecte: ghiduri practice pentru analiza, formare, audit, certificare in domeniul managementului de mediu.

Standardul EMAS: Eco-Management and Audit Scheme

scris de REPER21, 01-04-2013

Standardul EMAS: Eco-Management and Audit Scheme
Acest standard a fost dezvoltat de catre Comisia Europeana in 1995 si se areseaza tuturor organizatiilor, fie publice sau private, membre in statele UE si SEE. Se adopta plecand de la dorinta organizatiei de a fi responsabila fata de mediu, avand o baza voluntara.

Management de mediu in cadrul unei organizatii

scris de REPER21, 01-04-2013

Management de mediu in cadrul unei organizatii
Prin consumul de resurse naturale (apa, aer, energie, biodiversitate), prin deseurile generate, prin interactiunea cu habitatele naturale etc., activitatile unei organizatii au invariabil un impact asupra mediului inconjurator. Amploarea acestuia este determinata de marimea organizatiei si domeniul sau de activitate.

noi articole

Unitate in diversitate, mic rai pe pamant la Aiud

scris de Societatea pt Consum Responsabil (SRC), 19-08-2016

Unitate in diversitate, mic rai pe pamant la Aiud
“Un mic rai pe pamant”, asa a numit Mahe, una dintre participante, atmosfera din cadrul schimbului de tineret Unitate in Diversitate de la Aiud. In perioada 18-28 iulie, Societatea pentru Consum Responsabil a gazduit la Aiud schimbul de tineret romano-francez “Unitate in diversitate”. Proiectul coordonat de Societatea pentru Consum Responsabil si initiat de catre asociatia Les Pharedates a intrunit la Aiud 14 tineri adolescenti din Romania si Franta si a avut ca scop dezvoltarea abilita

Recrutare echipa de mediatori interculturali INTEGRARE+

scris de Centrul pentru Resurse Civice, 18-08-2016

Recrutare echipa de mediatori interculturali INTEGRARE+
Asociația Centrul de Resurse Civice, partener al Fundației World Vision România, recrutează o echipă de mediatori interculturali formată din 8-10 persoane care va fi implicată în proiectul INTEGRARE+ (număr contract FAMI/15.03.02). Persoanele selectate trebuie să fie disponibile până în luna mai 2017. Termenii de referință sunt disponibili în fisierul atașat. Candidații interesați sunt rugați să completeze formularul de înscriere menționat în documentul atașat și să

Barometrul Liderilor ONG 2016

scris de REPER21, 16-08-2016

Barometrul Liderilor ONG 2016
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) relanseaza un amplu efort de cercetare asupra sectorului neguvernamental din Romania. Unul dintre cele mai importante instrumente pentru aceasta cercetare este Barometrul Liderilor ONG. Personalul de conducere al organizatiilor neguvernamentale din Romania este invitat sa contribuie la cercetare completand chestionarul.

Repair Café Cluj la Artizen

scris de Societatea pt Consum Responsabil (SRC), 11-08-2016

Repair Café Cluj la Artizen
Pe 13 august, Repair Café celebreaza Somesul in cadrul festivalului Artizen. Plimbari cu cargo-bicicleta, reparatii mecanice, electrice si electrocasnice si proiectia documentarului Trashed (2012) sunt activitatile pe care Repair Café Cluj le propune sambata in Parcul Feroviarilor.

Volunteer 4 the International Repair Cafe Week in Transylvania!

scris de Societatea pt Consum Responsabil (SRC), 11-08-2016

Volunteer 4 the International Repair Cafe Week in Transylvania!
From 17 to 23 October the International Repair Café week will be held also in Cluj-Napoca . All over the world volunteers will be organising meetings and events during this week that involve making repairs together & promoting the values of Repair Cafes. Join our volunteers team in Cluj for our International Repair Café Week and start being part of the group designing the event concept and making it happen in Transilvania!Termeni si Conditii    Contact

Reper 21


Un proiect al Asociatiei REPER21 © 2010

License

Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a
Creative Commons Attribution 4.0 International license.

Gazduit de HostX.ro