Autentificare


Conectare cu Facebook
cont nou?
parola uitata?

Ciclul de cine-dezbateri Atmosfere! Atmosfere!

În perioada aprilie - decembrie 2015 REPER21 împreună cu Institutul Francez organizează ciclul de cine-dezbateri Atmosfere! Atmosfere! în perspectiva Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările climatice (COP21), care va avea loc în decembrie 2015 și va fi organizată de Franța.

Afla mai mult

focus

COP21


În ciuda a 20 de ani de analize și dezbateri internaționale, creșterea temperaturii cu +2°C până la sfârșitul secolului pare inevitabilă. Această creștere ar putea ajunge chiar la +6°C, în condițiile în care umanitatea va continua pe modelul “business as usual”. După mai mult de 20 de ani de summituri consacrate schimbărilor climatice, Conferința Paris Climat 2015 (COP21), organizată sub egida ONU, se anunța a fi una crucială pentru întreaga umanitate!

noi resurse

G1. Comunicarea valorilor si principiilor de comportament etic

scris de REPER21, 18-11-2014

G1. Comunicarea valorilor si principiilor de comportament etic
COMPORTAMENT ETIC = setul de valori şi principii care ghidează conduita individuală. Pentru că nu doar organizaţiile, ci şi persoanele trebuie să fie în ton cu Responsabilitatea Socială! COMUNICAREA = tehnicile pe care le folosiţi pentru a informa şi a fi informaţi. Dar, atenţie, şi pentru a “seduce”… Pentru o promovare eficentă a normelor etice, trebuie să sensibilizaţi, să inspiraţi, să mobilizaţi!

Green Growth: Policy measures and Implementation tools

scris de Centrul National pentru Productie si Consum Durabile, 25-04-2014

Green Growth: Policy measures and Implementation tools
Program educativ gratuit oferit de catre Agentia Internationala de Dezvoltare a Cooperarii din Israel. Cei interesati sa ma contacteze la adresa aidaszilagyi@cnpcd.ro

Ce este "amprenta ecologica"?

scris de REPER21, 01-04-2013

Ce este "amprenta ecologica"?
In 1992, cercetatorul american William Rees defineste „amprenta ecologica” ca fiind acea formula de calcul prin care intreaga intindere a Pamantului se imparte la numarul sau de locuitori, din care rezulta suprafata Terrei de care are nevoie un individ sau o organizatie pentru a-si asigura necesarul de resurse si pentru a-si biodegrada complet deseurile generate de-a lungul intregii sale existente.

Standardul ISO 14001

scris de REPER21, 01-04-2013

Standardul ISO 14001
ISO 14001 face parte din seria de standarde ISO 14000 care acopera o paleta larga de aspecte: ghiduri practice pentru analiza, formare, audit, certificare in domeniul managementului de mediu.

Standardul EMAS: Eco-Management and Audit Scheme

scris de REPER21, 01-04-2013

Standardul EMAS: Eco-Management and Audit Scheme
Acest standard a fost dezvoltat de catre Comisia Europeana in 1995 si se areseaza tuturor organizatiilor, fie publice sau private, membre in statele UE si SEE. Se adopta plecand de la dorinta organizatiei de a fi responsabila fata de mediu, avand o baza voluntara.

Management de mediu in cadrul unei organizatii

scris de REPER21, 01-04-2013

Management de mediu in cadrul unei organizatii
Prin consumul de resurse naturale (apa, aer, energie, biodiversitate), prin deseurile generate, prin interactiunea cu habitatele naturale etc., activitatile unei organizatii au invariabil un impact asupra mediului inconjurator. Amploarea acestuia este determinata de marimea organizatiei si domeniul sau de activitate.

noi articole

Reţeaua CERT – Prima masǎ rotundǎ pe tema eficientizǎrii reţelelor de tineret din şcoli

scris de Virginia Braescu, 09-12-2015

Reţeaua CERT – Prima masǎ rotundǎ                                                     pe tema eficientizǎrii reţelelor de tineret din şcoli
Asociaţia „Existǎ o şansǎ” a organizat sâmbǎtǎ, 28 noiembrie 2015, evenimentul de înfiinţare a Reţelei CERT - Coaching pentru Eficientizarea Reţelelor de Tineret din şcoli în cadrul proiectului „CERT, o şansǎ pentru tine! – Centrul de Resurse pentru Tineret” finanţat din granturile SEE 2009 – 2014 prin Fondul ONG in Romania. Chiar dacǎ a fost sâmbǎtǎ şi week-endul s-a prelungit cu douǎ zile libere (30 noiembrie şi 1 decembrie), participarea a fost numeroasǎ ş

6 din 10 rapoarte de activitate ale consilierilor județeni din România nu sunt disponibile

scris de CENPO, 09-12-2015

6 din 10 rapoarte de activitate ale consilierilor județeni din România nu sunt disponibile
Centrul pentru Politici Publice din Cluj-Napoca, alături de partenerii săi, Centrul pentru Dezvoltare Socială CEDES (Sighișoara), Fundația Civitas pentru Societatea Civilă (Odorheiu Secuiesc) și Centrul de documentare și informare publică (Iași) invită cetățenii să se alăture unei campanii pentru creșterea transparenței în Consiliile Județene, în contextul alegerilor locale care vor avea loc în 2016.

Sa vorbim despre viitorul copiilor nostri! | Competente digitale

scris de Cristiana Cotoi, 07-12-2015

Sa vorbim despre viitorul copiilor nostri! | Competente digitale
Cele mai recente date cu privire la progresul Romaniei in directia unei economii si societati digitale ne plaseaza, in 2015, pe ultimul loc in Uniunea Europeana din acest punct de vedere. Mai precis, conform Comisiei Europene numai 20% dintre romani detin competente digitale de baza, iar Romania are cel mai mic procent de specialisti TIC - numai 1,3% in totalul fortei de munca din toate tarile UE.

Start-up-uri dezvoltate cu ajutorul finantarii de 25.000 de euro ce promit in anul 2016

scris de simioncosmin, 03-12-2015

Start-up-uri dezvoltate cu ajutorul finantarii de 25.000 de euro ce promit in anul 2016
In perioada mai – iunie 2015, tinerii din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest au fost provocati sa conceapa idei inovatoare de afaceri pentru a obtine finantari de 25.000 de euro in cadrul proiectului „Fii T.A.Re! – Tineri Antreprenori Responsabili”. La concursul de idei de afaceri s-au putut inscrie tineri cu spirit antreprenorial care au domiciliul/resedinta in Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest si si-au propus sa lanseze ideea de afacere in una din cele 2 regiuni. Pe langa cei 25.000 de eu

Trainingul ce lanseaza demersul internaţional Food CHAllenGE!

scris de Societatea pt Consum Responsabil (SRC), 02-12-2015

Trainingul ce lanseaza demersul internaţional Food CHAllenGE!
Din 28 noiembrie până în 5 decembrie 2015, proiectul Food CHAlleNGE, invită în Cluj-Napoca 26 de lucrători de tineret din Georgia, Grecia, Italia, Macedonia, Moldova, România, Spania şi Ungaria pentru a-şi îmbunătăţi iscusinţa de a lucra cu tinerii pe tematici din sfera consumului responsabil de alimente şi totodată pentru a pune bazele unui festival internaţional de promovare a mancarii sanatoase si prietenoasa cu mediul si societatea.Termeni si Conditii    Contact

Reper 21


Un proiect al Asociatiei REPER21 © 2010

License

Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a
Creative Commons Attribution 4.0 International license.

Gazduit de HostX.ro