Autentificare


Conectare cu Facebook
cont nou?
parola uitata?

Esti pregatit sa devii antreprenor?

Camera de Comerț și Industrie Teleorman în parteneriat cu FDSC și Asociația REPER21 pregătesc depunerea unui proiect de stimulare a antreprenoriatului, în special în domeniile economiei sociale și verzi, în Regiunea Sud. Dacă sunteți rezident în Regiunea Sud (județele Olt, Teleorman, Argeș, Călărași, Giurgiu, Dâmbovița și Ialomița) și aveți în plan înființarea unei afaceri în această Regiune, atunci acest chestionar vi se adresează!

Afla mai mult

Contribuie si tu la cercetarea privind sectorul non-guvernamental din Romania

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) relanseaza un amplu efort de cercetare asupra sectorului neguvernamental din Romania. Unul dintre cele mai importante instrumente pentru aceasta cercetare este Barometrul Liderilor ONG. Personalul de conducere al organizatiilor neguvernamentale din Romania este invitat sa contribuie la cercetare completand un chestionar.

Afla mai mult

focus

COP21


În ciuda a 20 de ani de analize și dezbateri internaționale, creșterea temperaturii cu +2°C până la sfârșitul secolului pare inevitabilă. Această creștere ar putea ajunge chiar la +6°C, în condițiile în care umanitatea va continua pe modelul “business as usual”. După mai mult de 20 de ani de summituri consacrate schimbărilor climatice, Conferința Paris Climat 2015 (COP21), organizată sub egida ONU, se anunța a fi una crucială pentru întreaga umanitate!

noi resurse

G1. Comunicarea valorilor si principiilor de comportament etic

scris de REPER21, 18-11-2014

G1. Comunicarea valorilor si principiilor de comportament etic
COMPORTAMENT ETIC = setul de valori şi principii care ghidează conduita individuală. Pentru că nu doar organizaţiile, ci şi persoanele trebuie să fie în ton cu Responsabilitatea Socială! COMUNICAREA = tehnicile pe care le folosiţi pentru a informa şi a fi informaţi. Dar, atenţie, şi pentru a “seduce”… Pentru o promovare eficentă a normelor etice, trebuie să sensibilizaţi, să inspiraţi, să mobilizaţi!

Green Growth: Policy measures and Implementation tools

scris de Centrul National pentru Productie si Consum Durabile, 25-04-2014

Green Growth: Policy measures and Implementation tools
Program educativ gratuit oferit de catre Agentia Internationala de Dezvoltare a Cooperarii din Israel. Cei interesati sa ma contacteze la adresa aidaszilagyi@cnpcd.ro

Ce este "amprenta ecologica"?

scris de REPER21, 01-04-2013

Ce este "amprenta ecologica"?
In 1992, cercetatorul american William Rees defineste „amprenta ecologica” ca fiind acea formula de calcul prin care intreaga intindere a Pamantului se imparte la numarul sau de locuitori, din care rezulta suprafata Terrei de care are nevoie un individ sau o organizatie pentru a-si asigura necesarul de resurse si pentru a-si biodegrada complet deseurile generate de-a lungul intregii sale existente.

Standardul ISO 14001

scris de REPER21, 01-04-2013

Standardul ISO 14001
ISO 14001 face parte din seria de standarde ISO 14000 care acopera o paleta larga de aspecte: ghiduri practice pentru analiza, formare, audit, certificare in domeniul managementului de mediu.

Standardul EMAS: Eco-Management and Audit Scheme

scris de REPER21, 01-04-2013

Standardul EMAS: Eco-Management and Audit Scheme
Acest standard a fost dezvoltat de catre Comisia Europeana in 1995 si se areseaza tuturor organizatiilor, fie publice sau private, membre in statele UE si SEE. Se adopta plecand de la dorinta organizatiei de a fi responsabila fata de mediu, avand o baza voluntara.

Management de mediu in cadrul unei organizatii

scris de REPER21, 01-04-2013

Management de mediu in cadrul unei organizatii
Prin consumul de resurse naturale (apa, aer, energie, biodiversitate), prin deseurile generate, prin interactiunea cu habitatele naturale etc., activitatile unei organizatii au invariabil un impact asupra mediului inconjurator. Amploarea acestuia este determinata de marimea organizatiei si domeniul sau de activitate.

noi articole

Books donated to pay for healthy food

scris de Societatea pt Consum Responsabil (SRC), 27-10-2016

Books donated to pay for healthy food
This weekend Cluj-Napoca will host Transylvania Zen Fest. As part of the festival, 180 copies of “ 13 Weeks to Awakening ” have been donated with the condition that 100% of any donations taken at the book giveaway table will go directly to healthy food for locals in need.

Repair Café invită Clujul la un viitor rezilient

scris de Societatea pt Consum Responsabil (SRC), 28-10-2016

Repair Café invită Clujul la un viitor rezilient
Împreună cu o echipă de 4 voluntari internaționali la Cluj, asociația Cercul Social a explorat, dezbătut și aplicat timp de o săptămână modele și idei pentru un viitor rezilient al Clujului. 6 evenimente, peste 128 de participanți implicați activ și 4 campanii de sensibilizare în spații publice pe tema economiei circulare sunt doar câteva dintre rezultatele Săptămânii Internaționale Repair Café la Cluj (17-23 octombrie 2016).

„Educarea copilului fără violenţă – Disciplină pozitivă“- Seminar de formare a profesioniștilor din regiunea de Nord – Est a României

scris de Salvați Copiii Iași, 24-10-2016

Data: 20.10.2016 - 22.10.2016

„Educarea copilului fără violenţă – Disciplină pozitivă“- Seminar de formare a profesioniștilor din regiunea de Nord – Est a României
În perioada 20 – 22 octombrie 2016, la Hotel Ramada Iași, județul Iași, Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția a Copilului Iaşi, a organizat seminarul de formare a profesioniștilor, „Educarea copilului fără violenţă – Disciplină pozitivă“, implementat în cadrul proiectului ”ZOOM IN comunitate”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru

Saptamana Internationala Repair Café la Cluj

scris de Societatea pt Consum Responsabil (SRC), 13-10-2016

Data: 17.10.2016 - 22.10.2016

Saptamana Internationala Repair Café la Cluj
Cautam si propunem solutii pentru reinventarea Clujului. Un viitor mai bun al acestui frumos oras, forme alternative de economie, circularitate si zero deseuri sunt concepte asupra carora punem reflectorul in cadrul Saptamanii Internationale a Repair Café. Se va intampla si la Cluj in saptamana 17-23 octombrie.

Servicii sociale inovative în comunitatea ta!

scris de Salvați Copiii Iași, 13-10-2016

Data: 13.10.2016 - 13.10.2016

Servicii sociale inovative în comunitatea ta!
Asociația Salvați Copiii Filiala Iași, anunță lansarea proiectului Servicii sociale inovative în comunitatea ta!, proiect derulat cu sprijinul financiar al Primăriei Orașului Târgu Frumos.Termeni si Conditii    Contact

Reper 21


Un proiect al Asociatiei REPER21 © 2010

License

Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a
Creative Commons Attribution 4.0 International license.

Gazduit de HostX.ro